Παραλίες γύρω από τα Μεστά

Avlonia Beach Apothika BeachMavra Volia BeachKomi beach

Σε ακτίνα 3-4 χιλιομέτρων γύρω από τα Μεστά θα βρείτε από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Παραλίες που αποτελούνται κυρίως από βότσαλο, κρυστάλλινα νερά και φυσικό τοπίο χωρίς ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν οι παραλίες της Αυλωνιάς και της Αποθήκας που είναι από τις γραφικότερες της περιοχής. Η Αυλωνιά, με μικρό βοτσαλάκι και κρυστάλλινα νερά είναι ένας κλειστός και γαλήνιος κόλπος, με γραφικό βραχώδες τοπίο.  Η Αποθήκα είναι μεγαλύτερη σε έκταση, αποτελείτε από μαύρο βότσαλο και πεντακάθαρα νερά. Και οι δύο παραλίες είναι ιδανικές για χαλάρωση, κολύμπι και ελεύθερη κατάδυση χάρις στο πλούσιο βυθό και τα δαντελωτά βράχια που εκτείνονται δεξιά και αριστερά του κόλπου.

Άλλη μαγευτική παραλία είναι η Μερυκούντα στην οποία μπορείτε να απολαύσετε μια ξεχωριστή παχιά μαύρη αμμουδιά, να παίξετε με τα κύματα και να θαυμάσετε τον πλούσιο βυθό.

Η Διδύμα αποτελείτε από δυο δίδυμες παραλίες με άσπρο χαλικάκι και πράσινα νερά. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα ήρεμο μπάνιο καθώς και ψάρεμα για όσους επιθυμούν.

Αρκετά διαφορετικό τοπίο θα βρείτε στην παραλία της Αγίας Δύναμης που βρίσκεται κοντά στο μεσαιωνικό χωριό Ολύμποι μόλις 6 χιλ από τα Μεστά.  Η Άγια Δύναμη ξεχωρίζει για τα γαλαζοπράσινα νερά της και τη λευκή αμμουδιά.

Από τις ωραιότερες παραλίες της Χίου που αποτελεί μοναδικό αξιοθέατο του νησιού και σε απόσταση μόλις 12 χιλιομέτρων από τα Μεστά βρίσκονται τα Μαύρα Βόλια. Τα μαύρα βότσαλα που προέκυψαν από έκρηξη ηφαιστείου δίνουν μια μοναδική φυσική ομορφιά. Συγκεκριμένα αποτελείτε από τρεις ξεχωριστές παραλίες τη μια δίπλα στην άλλη με βαθιά μπλε κρυστάλλινα νερά και θέα το απέραντο γαλάζιο. Στην περιοχή υπάρχουν ψαροταβέρνες για τους επισκέπτες που μπορούν να συνδυάσουν το μπάνιο τους με εκλεκτούς χιώτικους μεζέδες και φρέσκο ψαράκι.

Η Κώμη, η πιο κοσμοπολίτικη παραλία της Χίου, περίπου 14 χιλιόμετρα από τα Μεστά, αποτελείται από μεγάλη αμμουδιά, οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, καφέ-μπαρ και εστιατόρια για όλα τα γούστα.